Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Μπριγάδα Henry Reeve

Ο Σύνδεσμος μας καλεί σε συνεργασία τις μαζικές οργανώσεις και φορείς της πόλης μας να υποστηρίξουμε από κοινού την υποψηφιότητα των κουβανών γιατρών για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. 

Καλούμε κάθε φίλο της Κούβας στη Μεσσηνία και πανελλαδικά να προωθήσει στις επαφές του, να ενισχύσει και διαδώσει στο faceboοk την πλατφόρμα
“Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ" https://www.facebook.com/groups/4091231877557233/ ,


Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας “Venceremos” από την πρώτη στιγμή στήριξε την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ελλάδα με τη δημιουργία στο facebook της ομάδας “Νομπελ στους γιατρους της ΚΟΥΒΑΣ" . Μέσω της σελίδας του έγινε μέλος στην ομάδα, η οποία αριθμεί σήμερα 14.000 μέλη και έχει συνδεθεί με δεκάδες χώρες και οργανώσεις αλληλεγγύης με την Κούβα σε όλο τον κόσμο.


Τη στιγμή που η Κούβα προσφέρει την αλτρουιστική αλληλέγγυα βοήθειά της στην ανθρωπότητα , αυτή η πρωτοβουλία έδωσε βήμα να εκφραστεί η αγάπη και η εκτίμηση χιλιάδων ανθρώπων. Η ελάχιστη αυτή ηθική ανταμοιβή στους κουβανούς γιατρούς φαντάζει αυτονόητη. Αν τυχόν γίνει πράξη, θα είναι ίσως η πρώτη φορά που το Νόμπελ για την Ειρήνη θα εξυπηρετήσει αυτό που αναφέρεται στην ονομασία του, την παγκόσμια ειρήνη. Το 2015, όταν ο Έμπολα θέριζε στην Αφρική και οι Κουβανοί γιατροί ήταν πάλι εκεί, μια συνδικαλιστική οργάνωση της Νορβηγίας είχε προτείνει την απονομή του Βραβείου Νόμπελ στην Κουβανική Ιατρική Μπριγάδα. Φυσικά, για άλλη μια φορά, το Βραβείο Νόμπελ ακολούθησε την συμπεριφορά και πορεία υποταγής στις ΗΠΑτων διεθνών οργανισμών.

Σήμερα εν μέσω της πανδημίας, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν την αλληλέγγυα ιατρική και ανθρωπιστική προσφορά της Κούβας και καθημερινά νέες οργανώσεις αλληλεγγύης υποστηρίζουν την υποψηφιότητα των κουβανών γιατρών. Μέχρι τις 10/5 δεκάδες οργανώσεις από Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο , Βενεζουέλα, Αυστραλία, Λίβανο, Ισπανία, Βραζιλία και ΗΠΑ υποστήριξαν το αίτημα.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο οικονομικός εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ κατά της Κούβας συνεχίζεται και σκληραίνει, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση πανδημίας. Πρέπει επιτέλους να τερματιστεί, όπως και όλες οι κυρώσεις που επιβάλουν οι ΗΠΑ στις χώρες που δεν τους είναι αρεστές οι κυβερνήσεις τους. Ακόμα και τώρα, που μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και ο λαός τους βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ακόμα πιο ζοφερό μέλλον.

Ο Σύνδεσμος μας καλεί σε συνεργασία τις μαζικές οργανώσεις και φορείς της πόλης μας να υποστηρίξουμε από κοινού την υποψηφιότητα των κουβανών γιατρών για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Θα είναι μία τεράστια ηθική βοήθεια και διάκριση για την Κούβα που αγωνίζεται μόνη ενάντια στο απάνθρωπο αποκλεισμό (εμπάργκο) που εξακολουθούν να της επιβάλλουν οι ΗΠΑ για πάνω από 60 χρόνια.

Καλούμε κάθε φίλο της Κούβας στη Μεσσηνία και πανελλαδικά να προωθήσει στις επαφές του, να ενισχύσει και διαδώσει στο faceboοk την πλατφόρμα
“Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ" https://www.facebook.com/groups/4091231877557233/
που ήδη αποτελεί δείκτη του αυξανόμενου κύρους της Κούβας σε κάθε τίμιο και λογικό άνθρωπο.

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί

12 / 5 / 2020 
Το ΔΣ
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: