Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Νέα επίθεση των ΗΠΑ κατά της Κούβας

Η κυβερνητική συμμορία Τράμπ, λίγες μέρες πριν ξεκουμπιστεί από τον Λευκό Οίκο, κι ενώ βάλλεται από το εσωτερικό και το εξωτερικό  για τις άθλιες μεθοδεύσεις της προκειμένου να μην παραδώσει την εξουσία στον «κοιμισμένο Τζό», δεν ξεχνά μέχρι την τελευταία της στιγμή τον μεγάλο «εχθρό». Το ηρωικό νησί της Επανάστασης, την σοσιαλιστική Κούβα. 

Και τι δεν σκαρφίστηκαν στην Τραμπική τετραετία. Κατάργησαν κι αυτά τα υποτυπώδη μέτρα που είχε πάρει ο Ομπάμα  για άρση κάποιων κυρώσεων και την χαλάρωση κάποιων  απαγορεύσεων για τα ταξίδια στην Κούβα. 

Ενίσχυσαν την αντικουβανική προπαγάνδα – χυδαιολογία από το Μαϊάμι, επέβαλαν νέες κυρώσεις στο νησί, απειλώντας παράλληλα και όποια εταιρία ή κράτος συναλλάσσεται μαζί της με αυστηρές οικονομικές κυρώσεις. Καύσιμα, τροφές, οχήματα, μηχανικός, ηλεκτρολογικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός και  φάρμακα μπήκαν στη λίστα των απαγορεύσεων, προκαλώντας τεράστιες δυσκολίες στο νησί.

Και το χειρότερο και πλέον απάνθρωπο, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, απαγόρευσαν την πώληση οποιουδήποτε υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού  προς την Κούβα από εταιρίες, απειλώντας με πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων στις ΗΠΑ και στις χώρες που ηγεμονεύουν. 

Κι όλα αυτά από την μεγαλύτερη «δημοκρατία» του κόσμου εναντίον μιας από τις μικρότερες αλλά ελεύθερες ακόμα χώρες του πλανήτη, που εδώ και 62 χρόνια αρνείται να υποταχθεί στην αυτοκρατορία των γκάνγκστερ και να μετατραπεί σε άλλη μια μπανανία της Λ. Αμερικής. 

Οι αρρωστημένοι  λοιπόν εγκέφαλοι της υπερδύναμης της παγκόσμιας τρομοκρατίας, ξαναβάλανε (την είχε βγάλει ο Ομπάμα) την Κούβα στη λίστα των κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία - ενώ είναι για δεκαετίες θύμα της συνεχούς και αδιάλειπτης τρομοκρατίας τους – κατηγορώντας την ότι «είναι κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας. 

Τρέφει, ποτίζει, στεγάζει και παρέχει ιατρική περίθαλψη σε τρομοκράτες, την  ίδια στιγμή που ο λαός της υποφέρει και (εδώ γελάνε) δεν έχει ίχνος ιατρικής φροντίδας». Κι αυτό, για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν  νέο κύκλο σκληρών κυρώσεων σε βάρος της, μη μπορώντας να χωνέψουν την τεράστια άνοδο του γοήτρου της Κούβας διεθνώς, από την επιτυχή αντιμετώπιση του ιού στην ίδια λόγω του εκπληκτικού Συστήματος Υγείας,  την κατασκευή 2 αντιικών φαρμάκων και 4 αποτελεσματικών εμβολίων (παρά τους αποκλεισμούς)  και κυρίως λόγω της ιατρικής βοήθεια που .έδωσε σε δεκάδες χωρών. 

Η Κούβα εξάγει φάρμακα και εμβόλια σε 48 χώρες του κόσμου μέσω της κρατικής εταιρίας BioCubaFarma, που απασχολεί 20.000 εξειδικευμένους  υπαλλήλους σε 80 εγκαταστάσεις παραγωγής, ενώ διαθέτει πρωτοπόρα ερευνητικά ινστιτούτα διεθνώς αναγνωρισμένα.  Όμως, την ίδια στιγμή  η Αμερική όχι μόνο δεν πρόσφερε σε καμία χώρα, ούτε σύμμαχό της, τίποτε αλλά η ίδια έχει βυθιστεί σε μια βαθύτατη υγειονομική, οικονομική και πολιτική κρίση, κυρίως λόγω της αδυναμίας της να διαχειριστεί την πανδημία.

Η εισβολή των Τραμπικών ακροδεξιών, λόγω εκλογικής νοθείας, στο Καπιτώλιο και η αποπομπή του Τράμπ (εξιλαστήριο θύμα του συστήματος) με συνοπτικές διαδικασίες, κυριολεκτικά σμπαράλιασαν τον μύθο που μας πλάσαραν επί πολλές δεκαετίες για την υπεροχή της αμερικάνικης «δημοκρατίας», που λειτουργούσε «σχεδόν άψογα». 

Από τις 6 Γενάρη, ο μύθος αυτός κατέρρευσε και η Μέκκα του καπιταλισμού  έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με τις ασύλληπτες κοινωνικές ανισότητες, με την βία να κυριαρχεί, με την απύθμενη φτώχεια δίπλα στον μυθώδη πλούτο. Παρουσίασε την εικόνα ενός τριτοκοσμικού αποτυχημένου κράτους σαν κι αυτά που η ίδια έχει κατά δεκάδες δημιουργήσει. Το γόητρό της υπέστη συντριπτικό πλήγμα και θα της είναι δύσκολο να συνεχίζει να παίζει σημαίνοντα ρόλο στο διεθνές σύστημα, υποχωρώντας συνεχώς στην επελαύνουσα Κίνα σε συνδυασμό με τη Ρωσία. 

Αντίθετα η Κούβα θα συνεχίσει να παραμένει ελεύθερη, αδούλωτη, υπερήφανη, ξεφτιλίζοντας όλους τους προέδρους της αυτοκρατορίας. Με το λαό της να υπερασπίζεται την Επανάσταση, τις κατακτήσεις της, την ιστορία του, την αξιοπρέπεια , την κυριαρχία του.

15/1/2021

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: