Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Ελληνοκουβανικός "Venceremos" στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα




O Σύνδεσμός μας βρέθηκε για άλλη μια φορά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πόλη μας,  συναντήθηκε  με μέλη, τους φίλους του και τους φίλους της Κούβας, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό, συζήτησε, ενημέρωσε και διασκέδασε μαζί τους. Φέτος, στην κορφή της ατζέντας, ήταν το δυνάμωμα του αποκλεισμού της Κούβας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τράμπ με την εφαρμογή του νόμου Χελμς - Μπάρτον ,αλλά και η αλληλεγγύη στη δοκιμαζόμενη Βενεζουέλα. Ο Σύνδεσμος συμμετέχει στη διεθνή καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών που θα παραδοθούν στον ΟΗΕ.


Προς τον Αξιότιμο Δρ. Αντόνιο Γκουτιέρες, ΓΓ του ΟΗΕ

Όπως γνωρίζετε, λόγω της θέσης και ευθύνης σας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προβεί μονομερώς σε μια σειρά σχεδιασμένων οικονομικών, πολιτικών και ψυχολογικών επιθέσεων κατά του λαού της Βενεζουέλας, καθώς και εκτεταμένων σαμποτάζ στο ηλεκτρικό δίκτυο και σε βασικές υποδομές της χώρας, με οδυνηρές συνέπειες για το λαό της.
Σκοπός της Αμερικανικής κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας, που θα της επιτρέψουν να επιτύχει «αλλαγή καθεστώτος», επειδή το υπάρχον δεν πειθαρχεί στις εντολές της και δεν επιτρέπει στις Αμερικανικές πολυεθνικές να μετατρέψουν τη χώρα σε μπανανία. Στοχεύει δηλαδή στην ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας και του προέδρου της Ν Μαδούρο, επιδιώκοντας να τον αντικαταστήσει με τον ανυπόληπτο άνθρωπό της, Γκουαϊδό, ο οποίος διορίστηκε από τον πρόεδρο Τράμπ ως «μεταβατικόςπρόεδρος» της Βενεζουέλας, δεν έχει εκλεγεί από το λαό της και συνεργεί σε όλες τις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ εναντίον της χώρας του. 

Η μεθοδευμένη αυτή επιθετικότητα δεν είναι κάτι το τωρινό. Ξεκίνησε από τον πρόεδρο Ομπάμα με την ανυπόστατη δικαιολογία, ότι η Βενεζουέλα εκπροσωπεί μια «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Επί της προεδρίας Τράμπ όμως, η εχθρότητα κι επιθετικότητα κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας επιδεινώθηκε σοβαρά καθώς ο νέος πρόεδρος ενίσχυσε την χρηματοοικονομική πίεση και επέβαλε πολλαπλές κυρώσεις στη χώρα, προκειμένου να διαλύσει το κράτος της Βενεζουέλας και να εξοντώσει τον λαό της από την πείνα, την ανέχεια και τις αρρώστιες.

Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ, απειλούν κάθε χώρα ή εταιρία που συναλλάσσεται με την Βενεζουέλα με ανάλογες κυρώσεις, εμποδίζοντας έτσι την εισαγωγή τροφίμων, φαρμάκων, συσκευών, μηχανημάτων και βασικών ειδών, θέτοντας τεράστια εμπόδια στη λειτουργία της οικονομίας της χώρας και την καθημερινότητα των ανθρώπων της. Η Νικαράγουα και κυρίως η Κούβα, είναι από τις πρώτες που υφίστανται βαρύτατες κυρώσεις από τις ΗΠΑ διότι συμπαρίστανται στη Βενεζουέλα. Συνεπώς, ο ΟΗΕ δεν μπορεί να συνεχίζει να παραμένει άπραγος μπροστά στο συντελούμενο έγκλημα κατά χωρών - μελών του. Διότι αν δεν υπάρξει διεθνής αντίδραση, η πρακτική αυτή των ΗΠΑ θα γενικευτεί, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη. Υψώστε την φωνή σας κ. Γκουτιέρες, ενάντια στην επονείδιστη αυτή επιθετικότητα των ΗΠΑ και ζητήστε από όλα τα κράτη – μέλη του Διεθνούς Οργανισμού να προστατευθεί η Βενεζουέλα από το πρωτόγνωρο αυτό έγκλημα. 

Να καταγγελθούν από τον ΟΗΕ οι απάνθρωπες και βάρβαρες πρακτικές των ΗΠΑ που καταπατούν κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, αδιαφορούν για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οξύνουν τις αντιπαλότητες και εντάσεις στον πλανήτη και οδηγούν σε γενικευμένη παγκόσμια σύγκρουση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: