Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Είμαστε στο πλευρό της Βενεζουέλας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας, Venceremos, καταγγέλλει απερίφραστα την απροκάλυπτη, ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βενεζουέλας, μιας χώρας που οι ίδιες οι ΗΠΑ με τις εγκληματικές τους ενέργειες (κυρώσεις, αποκλεισμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών και χρυσού σε τρίτες χώρες, τιμωρία εταιριών που συναλλάσσονται μαζί της κλπ) επί σειρά ετών, την έφεραν σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Έκπληκτη η ανθρωπότητα, παρακολουθεί το πρωτοφανές γεγονός, ο πρόεδρος της συμμορίας του Λευκού Οίκου, να διορίζει με διάγγελμά του τον Γκουαϊντό - ένα ανδρείκελο των αμερικανικών εταιριών πετρελαίου, μεταβατικό δήθεν πρόεδρο, σε μια χώρα που έχει ήδη εκλεγμένο από το λαό της πρόεδρο, τον Νικολάς Μαδούρο.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να υποστηρίξουμε την Βενεζουέλα και για τον επιπλέον λόγο ότι ήταν η μόνη χώρα που στήριξε την Κούβα στέλνοντας πετρέλαιο, στην πιο κρίσιμη στιγμή της, που μετά την Γκορμπατσοφική προδοσία, έμεινε εντελώς μόνη και αβοήθητη. Έτσι και η Κούβα σήμερα και πάντα, στέκεται δίπλα στην Μπολιβαριανή Βενεζουέλα, στέλνοντας στο λαό της, τους γιατρούς και τους επιστήμονές της. Γι αυτό οι γιάνκηδες, απειλούν τώρα με τον πιο ωμό τρόπο την Κούβα, να την βάλουν πάλι στη “λίστα" (τους) των χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία¨.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον λαό και την κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συντάσσεται με τα βορειοατλαντικά αφεντικά, “αναγνωρίζοντας” την μαριονέτα των ΗΠΑ , ως “πρόεδρο”. (παράνομα σύμφωνα με τον Γραμματέα του ΟΗΕ).

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην συνταχθεί με τα γεράκια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, εμπλέκοντας τη χώρα μας, για τα δικά τους συμφέροντα, μια ακόμη φορά στα ιμπεριαλιστικά εγκληματικά τους σχέδια.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ ΤΗΣ! 
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!
  • ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ " VENCEREMOS"

Ελληνοκουβανικος Συνδεσμος Φιλιας & Αλληλεγγυης Καλαματας, "ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ"
Asociacion de Amistad y Solidaridad Heleno-Cubana de Kalamata "VENCEREMOS" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: