Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η Έκθεση Φωτογραφίας "Mε την Κούβα στην καρδιά" - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η Έκθεση Φωτογραφίας του José Oropl Marrero Martinez "Mε την Κούβα στην καρδιά", παρουσία της πρέσβειρας της Κούβας Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα. Η έκθεση είχε παρουσιαστεί ήδη σε Αθήνα, Λευκάδα, Τρίκαλα και Γυναικείες Φυλακές Θήβας και ήρθε στην Καλαμάτα από τον Σύνδεσμό μας και την Κουβανική πρεσβεία στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 60η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης, που ξεκίνησαν ήδη από τον Νοέμβριο σε όλη τη χώρα.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Καλαματιανούς και τις Καλαματιανές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα για τα ωραία και συγκινητικά σχόλια που έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών της έκθεσης, που εκφράζουν την αγάπη την αλληλεγγύη και την στήριξη στο νησί της Επανάστασης και στον αδούλωτο λαό του.

Συμπληρώνοντας 60 χρόνια Επανάστασης, η Κούβα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον βάρβαρο,απάνθρωπο και παράνομο αποκλεισμό (εμπάργκο) που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο νησί, έναν αποκλεισμό που - παρά την προπαγάνδα περί του αντιθέτου - συνεχίζεται και δυναμώνει. Το δίκαιο αίτημα για τον τερματισμό του, καθώς και της επιστροφής του παράνομα κατεχόμενου από τις ΗΠΑ εδάφους του Γκουαντάναμο, πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε τίμιου, προοδευτικού και δημοκρατικού ανθρώπου στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.







Δεν υπάρχουν σχόλια: